Κρουαζιερόπλοιο βρέθηκε αντιμέτωπο με φοβερό κυκλώνα-Σοκαριστικές αποκαλύψεις από επιβάτες (photos+video)

Το κρουαζιερόπλοιο, Norwegian Breakaway, ενώ αναχώρησε κανονικά από τις ΗΠΑ με προορισμό τις Μπαχάμες, βρέθηκε αντιμέτωπο με «κυκλώνα-βόμβα», ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα.

Οι επιβάτες περιμένοντας να περάσουν όμορφες και χαλαρές στιγμές την Πρωτοχρονιά, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τροπή που πήρε το ταξίδι τους. Ορισμένοι από αυτούς, μιλώντας σε αμερικάνικα ΜΜΕ, περιέγραψαν εικόνες που σοκάρουν.

Οι επιβαίνοντες της “κρουαζιέρας του φόβου”, όπως χαρακτηρίστηκε μοιράστηκαν ένα βίντεο που δείχνει το νερό να εισβάλλει στο πλοίο από κάθε άνοιγμα, προκαλώντας πανικό κυρίως στα μικρά παιδιά.

Η κρουαζιέρα των 14 ημερών, με βάση τα λεγόμενα των επιβατών, ξεκίνησε καλά, με ήπιες καιρικές συνθήκες, αλλά στην επιστροφή στο Μανχάταν και τις τρεις μέρες μέχρι να φτάσει στο λιμάνι όλα άλλαξαν. Το Norwegian Breakaway έπρεπε να αντιμετωπίσει τον «κυκλώνα βόμβα», ο οποίος είχε “θάψει” στο χιόνι και τον πάγο της βορειοανατολικές ΗΠΑ.

 

«Ακουγόταν σαν να ήταν έτοιμο το πλοίο να κοπεί στα δύο. Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου. Τα κύματα έφταναν τα 12 μέτρα ύψος και ήταν ένα συνεχές σφυροκόπημα. Τα παιδιά έκλαιγαν και επιβάτες έκαναν εμετό σε κάθε γωνιά του σκάφους», είπε η Brenda Walsh-Matias στο WNEP.

Στα βίντεο μπορεί κανείς να δει τους πίνακες κολλημένους με ταινία στους τοίχους για να μην πέσουν και πετσέτες απλωμένες παντού στο βρεγμένο πάτωμα. Επιπλέον, πολλοί επιβάτες φοβούμενοι να κοιμηθούν στις καμπίνες, μη τυχόν συμβεί κάτι, είχαν κατασκηνώσει στο σαλόνι του πλοίου.

 

Η Julia Wedidow, μία επιβάτης που ταξίδευε με τον τριών ετών γιο της, αποκαλύπτει: «Άρχισα αμέσως να προσεύχομαι γιατί είχαν παραλύσει από τον φόβο».

Η Christina Mendez που ήταν στο πλοίο με τα δύο παιδιά της χαρακτήρισε την εμπειρία της ως εφιάλτη μιλώντας στο CBS News και τόνισε: «Τα παιδιά μου θα θυμούνται για πάντα τον εφιάλτη που έζησαν». Επιπλέον, έκανε λόγο για την αποζημίωση που αρνήθηκε η εταιρία να δώσει στους επιβάτες, ζητώντας όμως συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Οι 4000 επιβάτες επέστρεψαν πίσω στα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη σώοι και αβλαβείς, με μια εμπειρία ωστόσο που θα τους στοιχειώνει για πάντα.