Γονείς από το Καμερούν ονόμασαν το παιδί τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Ο Simon Ebale Mekui και η σύζυγός του, Kery Maliek Traore, είναι ένα ζευγάρι από το Καμερούν που ζει στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην πόλη Νέβσεχιρ. Πρόσφατα έδωσαν σε ένα από τα δίδυμα παιδιά τους το όνομα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ζευγάρι έχει έξι παιδιά συνολικά και το 2011 μετανάστευσε από τη χώρα του στην Τουρκία για την αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο. Ο Simon Ebale Mekui δήλωσε πως ελπίζει κάποτε να πάρουν την τούρκικη υπηκοότητα.

Στη γειτονική χώρα πολλοί γονείς επιλέγουν να ονομάσουν το παιδί τους με το όνομα του Ερντογάν, δείχνοντας έτσι την πίστη τους και στην αφοσίωση στον «Σουλτάνο του Βοσπόρου».

Ο Mekui δουλεύει σε βιοτεχνία κατασκευής επίπλων και όπως είπε στον τουρκικό Τύπο η απόφαση να δώσουν στον μικρό τους γιο το όνομα του Τούρκου Προέδρου ήταν κατόπιν συνεννόησης με την οικογένειά του.

«Επιθυμώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου εδώ και να υπηρετήσουν στον στρατό», δήλωσε ο άνδρας από το Καμερούν και η σύζυγός του συμπλήρωσε: «Ο πρόεδρος Ερντογάν άνοιξε για εμάς την πόρτα της Τουρκίας».

Το ζευγάρι δήλωσε ότι στις 15 Ιουλίου του 2016, την περίοδο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, διαδήλωσε και εκείνο μαζί με τους συμπολίτες του, κρατώντας τούρκικες σημαίες.