Δεν θα προσκληθεί ο Ομπάμα στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Η οικογένεια Ομπάμα μπορεί να μην περιλαμβάνεται στη λίστα των καλεσμένων για το βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ που θα γίνει τον Μάιο. Παρά τις φιλικές σχέσεις που διατηρεί ο Χάρι με τον Μπαράκ Ομπάμα, το ζευγάρι θα συμβουλευτεί το Υπουργείο Εξωτερικών για το αν θα λάβουν πρόσκληση για το γάμο, ώστε να μην διαταραχθούν οι διπλωματικοί δεσμοί με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει μία αναστάτωση με τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει επισκεφθεί ακόμα το Ηνωμένο Βασίλειο με την επίσημη ιδιότητά του και ούτε έχει συναντηθεί με τη Βασίλισσα.

Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν καλεσμένος στο πρόγραμμα Today στο BBC Radio 4, όπου, όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένα θέμα, απέφυγε να δώσει μία σαφή απάντηση. Απάντησε ότι «δεν έχουμε ακόμη ετοιμάσει τις προσκλήσεις ή τη λίστα των καλεσμένων, οπότε ποιος ξέρει αν θα είναι καλεσμένος ή όχι» και συνέχισε «δε θα ήθελα να καταστρέψω αυτή την έκπληξη».

Βέβαια, ούτε στο γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ το 2011 είχε προσκληθεί κάποιος ξένος αρχηγός κράτους, από τη στιγμή που η βασιλική οικογένεια καλείται να κρατάει ουδέτερη στάση όσο αφορά την πολιτική.

«Υπήρχαν θρησκευτικοί ηγέτες, μέλη της βασιλικής οικογένειας και εκπρόσωποι χωρών της Κοινοπολιτείας» δήλωσε ο βιογράφος στο townandcountry.com και συμπλήρωσε «υποψιάζομαι ότι το ίδιο θα γίνει και στο γάμο του Χάρι με τη Μέγκαν. Είναι πολύ προσεκτικά ενορχηστρωμένο για να είναι απόλυτα βέβαιο πως δε θα υπάρχουν πολιτικές αντιλήψεις».