Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράν- Στους 22 οι νεκροί-"Δεν είναι τίποτε" λέει ο Ροχανί

Ακόμα εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ ανεβάζοντας στους 22 τον αριθμό των θυμάτων από τις διαδηλώσεις των τελευταίων 24ωρων στο Ιράν.

Όπως ανακοίνωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση ορισμένοι εκ των νεκρών επιχείρησαν να κάνουν έφοδο σε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να κλέψουν όπλα.

Ένα 11χρονο αγόρι και ένας 20χρονος έπεσαν νεκροί στην πόλη Χομεϊνισάρ ενώ ένα μέλος της Επαναστατικής Φρουράς σκοτώθηκε στην πόλη Νατζαφαμπάντ.

Την ίδια ώρα ο ο πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, κάνει λόγο για μια κατάσταση που «δεν είναι τίποτα». «Το μεγάλο μας έθνος έχει ζήσει και άλλα παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν και τα έχει αντιμετωπίσει. Αυτό δεν είναι τίποτα» ανέφερε μιλώντας σε βουλευτές στη σκιά των μεγαλύτερων μαζικών διαδηλώσεων στο Ιράν μετά το 2009. Παράλληλα ζήτησε ηρεμία από όλους και απηύθυνε έκκληση για ενότητα.

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν προκλήθηκαν από την ανησυχία των πολιτών για την άνοδο του κόστους ζωής αλλά γρήγορα εξελίχθηκαν σε μια ευρύτερη διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος.

Οι Ιρανοί δεν έχουν δει ακόμη την οικονομική ανάκαμψη που τους υποσχέθηκε ο Ροχανί μετά την επανεκλογή του τον Μάιο και τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα που ακύρωσε τα μέτρα κατά της χώρας επιτρέποντας της να βρει διέξοδο ξανά στις αγορές.