Μελβούρνη: Η αστυνομία δε συνδέει "προς το παρόν" το περιστατικό με τρομοκρατία

Οι αστυνομικές αρχές της Μελβούρνης δεν συνδέουν «προς το παρόν» το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της πόλης με τρομοκρατία, καθώς δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία. Μάλιστα ο 32χρονος οδηγός του οχήματος ήταν γνωστός στην αστυνομία καθώς είχε ιστορικό χρήσης ναρκωτικών και ψυχολογικών προβλημάτων.

Τουλάχιστον 16 πεζοί τραυματίστηκαν στη Μελβούρνη όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους σε κεντρικό δρόμο της αυστραλιανής μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με την Guardian 6 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους κι ένα κοριτσάκι που έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου που έπεσε στο πλήθος συνελήφθη από την αστυνομία, μετά από καταδίωξη.

«Η αστυνομία συνέλαβε τον οδηγό του αυτοκινήτου, ενώ δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες σχετικές με τους τραυματίες», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.Οι πεζοί κινούνταν προς και από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, ενώ περίπου στις 16:40 το απόγευμα (τοπική ώρα) ένα όχημα (SUV) έπεσε πάνω τους.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ναι μεν είναι εσκεμμένη πράξη αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσει για τρομοκρατική επίθεση.

Το περιστατικό έγινε μπροστά από τον σταθμό της Φλίντερς Στριτ.

Εκτός από τον οδηγό του λευκού αυτοκινήτου, έχει συλληφθεί κι ένας δεύτερος άνδρας.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις».

 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου τύπου SUV μάρκας Suzuki δεν σταμάτησε σε διασταύρωση αλλά παραβίασε το κόκκινο φανάρι κι έπεσε πάνω στο πλήθος.

«Ακούσαμε ένα θόρυβο και είδαμε αυτό το λευκό αυτοκίνητο να παρασύρει τους πάντες» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας. «Το μόνο που τον φρέναρε ήταν τα σώματα των ανθρώπων πάνω στα οποία έπεσε» είπε ένας δεύτερος μάρτυρας για το περιστατικό που συνέβη σε μια διασταύρωση.
Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι τη στιγμή που το αυτοκίνητο περνούσε από τη διασταύρωση με μια ταχύτητα, κατά τον ίδιο, 70χλμ./ώρα, στο σημείο βρίσκονταν έως και 100 άνθρωποι.

Ο δρόμος, που είναι από τους πλέον πολυσύχναστους της πόλης, εκείνη την ώρα ήταν γεμάτος κόσμο που έκανε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του.

Τον Ιανουάριο, αυτοκίνητο έπεσε επάνω σε πλήθος πεζών στο κέντρο της Μελβούρνης, σκοτώνοντας έξι. Την ώρα της τραγωδίας, ο οδηγός του αυτοκινήτου που εθεωρείτο ύποπτος για το μαχαίρωμα του αδελφού του βρισκόταν υπό την καταδίωξη της αστυνομίας.