Έξαλλος ο Ερντογάν με σκίτσο που τον δείχνει να... βιάζει το Twitter!

Την έντονη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε ένα σκίτσο που έφτιαξε ο Ολλανδός σκιτσογράφος Ρούμπεν Οπενχάιμερ, στο οποίο απεικονίζεται να «βιάζει» το χαρακτηριστικό μπλε πουλί του Twitter.

Στο σκίτσο φαίνεται ο Τούρκος Πρόεδρος να φοράει ένα εσώρουχο με το έμβλημα του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στη λεζάντα αναφέρεται η φράση «Erdogan is not a goat*****» (“ο Ερντογάν δεν κάνει σεξ με κατσίκες”).

Τόσο ο Οπενχάιμερ όσο και το Twitter έλαβαν τη δικαστική εντολή να «κατεβάσουν» το σκίτσο. Ωστόσο, ο Ολλανδός σκιτσογράφος είναι αποφασισμένος να μην το αποσύρει.

Χθες μάλιστα, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter το εξής μήνυμα: «Αυτό είναι το σκίτσο που ο Ερντογάν θέλει να εξαφανιστεί από το Twitter. Θα ήταν πολύ ανόητο αν ζητούσα να γίνει μαζική αναπαραγωγή του; Ναι ε;».

Σε άλλη ανάρτησή του, παρουσιάζει τη δικαστική εντολή καθώς και την επιστολή από το Twitter στην οποία οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας τον ενημερώνουν ότι είναι πιθανόν να υποχρεωθούν να λάβουν μέτρα ενώ του ζητούν να τους ενημερώσει αν προτίθεται να «κατεβάσει» το σκίτσο ή αν σκέφτεται να προβεί σε νομικές ενέργειες.

Τον όρο goatf****** είχε χρησιμοποιήσει για τον Ερντογάν ο Γερμανός κωμικός Γιαν Μπέμερμαν σε ένα «ποιήμά» του, στο οποίο ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε σεξουαλικές επαφές με κατσίκες. Το ποίημα είχε προκαλέσει και πάλι την αντίδραση του Τούρκου Προέδρου, που είχε κάνει μήνυση στον Γερμανό κωμικό.