Φιλιππίνες: 43 νεκροί και 45 αγνοούμενοι από την τροπική καταιγίδα

Ο απολογισμός των νεκρών από την τροπική καταιγίδα που πλήττει τις κεντρικές Φιλιππίνες είναι 43 άτομα, ενώ οι εξακολουθούν να αγνοούνται 45 άνθρωποι εκ των οποίων οι περισσότεροι μετά τις κατολισθήσεις στο μικρό νησί Μπιλαράν. Οι αρχές σε σχετική ανακοίνωσή τους δήλωσαν πως οι ελπίδες για την εύρεση των αγνοουμένων έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται.

Η τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ κατευθύνθηκε χθες προς την Νότια Θάλασσα της Κίνας. Περνώντας από τα νησιά στο κέντρο του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων προκάλεσε θανατηφόρες πλημμύρες και κατολισθήσεις.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται όμως δεν βρίσκουμε κανέναν ζωντανό. Βρίσκουμε μόνο πτώματα», τόνισε ο Σοφρόνιο Ντασίγιο τοπικός αξιωματούχος ενώ, συνέχισε, «δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να βρούμε κάποιον επιζώντα, αλλά οι ελπίδες μας εξανεμίζονται».

Στο νησί του Μπιλαράν οι εκσκαφείς παλεύουν προσπαθώντας να βρουν τα θύματα μέσα στις λάσπες. Το Μπιλαράν τοποθετείται περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης ύστερα από την καταιγίδα περίπου οι μισοί από τους 100.000 ανθρώπους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καταφεύγοντας σε καταφύγια.