Δρέσδη: Για λόγους ασφαλείας ματαιώθηκε η πορεία του Pegida

Ματαιώθηκε η σημερινή (19/01) πορεία του αντιισλαμικού κινήματος Pegida στη Δρέσδη, εξαιτίας συγκεκριμένης απειλής επίθεσης εναντίον ενός εκ των οργανωτών της διαδήλωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών.

“Η αστυνομία στη Δρέσδη έλαβε πληροφορίες για συγκεκριμένη απειλή εναντίον της εβδομαδιαίας συγκέντρωσης του Pegida” ανακοίνωσε η αστυνομία επικαλούμενη πληροφορίες που έλαβε από τη γερμανική εγκληματολογική αστυνομία BKA και την εγκληματολογική υπηρεσία της Σαξονίας.

“Δολοφόνοι κλήθηκαν να αναμειχθούν με τους διαδηλωτές του Pegida και να δολοφονήσουν ένα από τα πρόσωπα που ηγούνται της συγκέντρωσης” δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Δρέσδης.

Η έκκληση προς τους δολοφόνους ήταν “παρόμοια με ένα μήνυμα στα αραβικά στο Twitter που αποκαλούσε τους διαδηλωτές του Pegida εχθρούς του Ισλάμ” διευκρίνισε.

Νωρίτερα, το Pegida ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook “Δυστυχώς πρέπει να ματαιώσουμε την 13η συγκέντρωσή μας για λόγους ασφαλείας. Μια ‘αφηρημένη απειλή’, όπως αποκαλείται στη γλώσσα της αστυνομίας, μετατράπηκε σε ‘συγκεκριμένη απειλή φόνου’ εναντίον ενός από τους ανθρώπους στην οργανωτική ομάδα μας.

Έπειτα από συζήτηση με τις υπηρεσίες της αστυνομίας, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αυτό το μέτρο» γράφουν οι υπεύθυνοι του Pegida καταγγέλλοντας “σοβαρή προσβολή της ελευθερίας της γνώμης και της ελευθερίας να διαδηλώνεις” εκ μέρους των τρομοκρατικών δυνάμεων”.

Το Pegida ζητεί από τους υποστηρικτές του να βάλουν μια γερμανική σημαία και ένα κερί στα παράθυρα, σαν “εναλλακτική” διαμαρτυρία.

“Ζητούμε από κάθε Ευρωπαίο που υποστηρίζει την ελευθερία της άποψης και αντιτίθεται στον θρησκευτικό φανατισμό να τοποθετήσει την εθνική σημαία του και ένα κερί στο παράθυρο” γράφουν οι οργανωτές.