Δεκάδες νεκροί, μεταξύ τους και παιδιά, από την επίθεση στο Άντεν

Τη λήξη της επίθεσης και της ομηρίας στο Άντεν ανακοίνωσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Υεμένης. Στόχος ήταν το αρχηγείο της υπηρεσίας δίωξης ποινικών εγκλημάτων. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές κατάφεραν να εισέλθουν στο κτήριο, να του βάλουν φωτιά και να κρατήσουν ομήρους.

Συνολικά 29 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν, ενώ εντοπίστηκαν οι σοροί έξι αμάχων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών.

Οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν τρεις φορές στη διάρκεια της νύχτας να εισέλθουν στο κτήριο και κάθε φορά ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδοτούσε τα εκρηκτικά που έφερε εμποδίζοντάς τους να προχωρήσουν.

Ένας τέταρτος βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του σήμερα το πρωί, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας τελικά έθεσαν τέρμα στην κατάσταση ομηρείας. Δύο άλλοι καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους στην αρχή της επίθεσης για να μπορέσουν οι συνεργοί τους να εισέλθουν στο κτήριο.

Σε ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο το Ι.Κ. ανέλαβε χθες την ευθύνη για την επίθεση, την πρώτη αυτού του είδους στο Άντεν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.