Μακελάρης του Μανχάταν: Είχε μελετήσει 90 βίντεο του ISIS με αποκεφαλισμούς κι εκτελέσεις!

Ισλαμικά προπαγανδιστικά βίντεο με αποκεφαλισμούς από τζιχαντιστές, με σκηνές με εκτελέσεις με όπλα αλλά και με οδηγίες για το πώς να κατασκευάζεται μία βόμβα, είχε μελετήσει πριν το χτύπημα στο Μανχάταν, ο Σαϊφούλο Σαΐποφ.

Ο 29χρονος από το Ουζμπεκιστάν, είχε δύο κινητά τηλέφωνα με περίπου 90 βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Βίντεο που αποτέλεσαν γι’ αυτόν έμπνευση να θερίσει προχθές με το φορτηγό του, ποδηλάτες και πεζούς στο κέντρο της Νέας Υόρκης.Εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που υπέβαλαν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς σε βάρος του, ο Σαΐποφ ετοίμαζε την επίθεση εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα είχε νοικιάσει ένα φορτηγό στις 22 Οκτωβρίου προκειμένου να κάνει «εξάσκηση» στο πώς να το στρίβει.

Κι ακόμη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 29χρονος επέλεξε εσκεμμένα την 31η Οκτωβρίου, ημέρα εορτασμού του Χάλοουιν αφού στους δρόμους της πόλης ήξερε ότι θα υπάρχει πλήθος κόσμου προκειμένου να γιορτάσει. Όπως αναφέρουν οι αρχές η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία, ο Σαΐποφ ήθελε να σκοτώσει όσο περισσότερα άτομα γίνεται.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ήθελε η φονική του διαδρομή να είναι μεγαλύτερη και να φτάσει ως τη γέφυρα του Μπρούκλιν.

Η τρομοκρατική επίθεση την περασμένη Τρίτη, ήταν η πιο θανατηφόρα μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, στην Αμερική.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε την Τετάρτη μέσω Twitter να επιβληθεί στον δράστη της επίθεσης της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, στην οποία έχασαν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, η θανατική ποινή. «Ο τρομοκράτης της NYC (σ.σ. της πόλης της Νέας Υόρκης) ήταν χαρούμενος και ζήτησε να κρεμάσει τη σημαία του ΙΚ στο δωμάτιό του στο νοσοκομείο. Σκότωσε 8 ανθρώπους, τραυμάτισε βαριά 12. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ!» έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Στο δικαστήριο, ο 29χρονος εμφανίστηκε ήρεμος. Βρισκόταν σιδηροδέσμιος, πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι. Σύμφωνα με το 10σέλιδο κατηγορητήριο της εισαγγελίας, στη διάρκεια της ανάκρισής του στο νοσοκομείο Μπέλβιου, όπου διακομίστηκε ο Σαΐποφ έπειτα από τον τραυματισμό του κατά τη σύλληψή του την Τρίτη, δεν επέδειξε την παραμικρή μεταμέλεια και δήλωσε «ικανοποιημένος για αυτό που έκανε». Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε έπειτα από τον πυροβολισμό που δέχτηκε, ζήτησε να κυματίσει η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο δωμάτιό του.