Ραχόι: Ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε τον νόμο για το συμφέρον της Καταλονίας

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι στη σημερινή ομιλία του εμφανίστηκε ξεκάθαρος ότι η ισπανική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του άρθρου 155 του Συντάγματος για την αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε στην ομιλία του πως “δεν υπάρχει επιστροφή” και διακόπηκε πολλές φορές από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των βουλευτών του κόμματός του.

«Ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε τον νόμο όχι σε βάρος της Καταλονίας αλλά για να αποτρέψουμε περαιτέρω κακό» είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Η ομιλία Ραχόι διανθίστηκε από επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόντ για τον οποίο είπε ότι «αυτός είναι που επέλεξε να προχωρήσουμε με την εφαρμογή του άρθρου 155. Αυτός και μόνο αυτός. Αυτός απεμπόλισε κάθε ευκαιρία που παρουσιάστηκε. Επέλεξε να στέλνει επιστολές».

«Αυτό που απειλεί την Καταλονία δεν είναι το άρθρο 155 αλλά η συμπεριφορά της τοπικής κυβέρνησης» είπε ο κ. Ραχόι ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «ο μόνος διάλογος στον οποίο προσκλήθηκα ως πρόεδρος της κυβέρνησης ήταν για να συζητηθούν οι όροι της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, και αυτό, όπως γνωρίζετε, δεν μπορώ να το δεχθώ».