"Επίδειξη δύναμης" χαρακτηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ την πτήση Τσίπρα με F16

Πρώτο θέμα αποτελεί στα μεγαλύτερα τουρκικά ΜΜΕ, η πτήση του Έλληνα πρωθυπουργού με F16 πάνω από το Βόρειο Αιγαίο.

Μάλιστα παρουσιάζουν το θέμα ως πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς την γειτονική χώρα και επίδειξη δύναμης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

«Ο Τσίπρας πέταξε στο Αιγαίο με F16», αναφέρει στον τίτλο της η Hurriyet, εκτιμώντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός με την κίνησή του αυτή έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Η Hurriyet επικαλείται τα ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ για την πτήση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναφέρει ότι πρόκειται για τον τρίτο πρωθυπουργό της χώρας που πέταξε με πολεμικό αεροσκάφος, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1912 και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1992.

Στην πτήση του Τσίπρα αναφέρεται και η Sabah. Η κορυφαία τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι διάφοροι κύκλοι στην Τουρκία ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως μήνυμα, αν και «δεν δόθηκε επίσημη εξήγηση για το ‘σόου’», όπως το χαρακτηρίζει η Sabah.

Ως μήνυμα προς το εσωτερικό ερμηνεύει την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα και η Bursahakimiyet, σημειώνοντας επίσης ότι πρόκειται για τον τρίτο Έλληνα πρωθυπουργό που επιβιβάζεται σε πολεμικό αεροσκάφος στην ιστορία της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς