Τουλάχιστον 50 νεκροί και 200 τραυματίες στο Λας Βέγκας - Αυτοκτόνησε ο δράστης

Μακελειό σε συναυλία country στο Λας Βέγκας, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ κατά του πλήθους. Όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της πόλης, οι νεκροί είναι περισσότεροι από 50, κι οι τραυματίες 200. Ο εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital δήλωσε ότι 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Δράστης της φονικότερης επίθεσης με πυρά στην ιστορία των ΗΠΑ, είναι ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ, κάτοικος Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το περιστατικό αρχικά δεν αντιμετωπίστηκε ως τρομοκρατικό, όμως λίγο αργότερα, η οργάνωση Ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Ο άνδρας δεν έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, όπως είχε αρχικά διαδοθεί, αλλά αυτοκτόνησε λίγο πριν συλληφθεί. Στο δωμάτιο του Πάντοκ βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα όπλα. Το NBC μετέδωσε ότι ο Πάντοκ είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο κι ήταν γνωστός στην αστυνομία της Νεβάδα.

Για να διαλευκάνουν το μυστήριο, οι αρχές του Λας Βέγκας ανακρίνουν τη σύντροφό του δράστη, Μαριλού Ντάνλεϊ. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αν η 62χρονη είναι ύποπτη για εμπλοκή στην επίθεση, αλλά ο σερίφης της πόλης, την χαρακτήρισε «συνεργό».

«Ήταν άσχημα. Πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν, πολλοί τραυματίστηκαν. Το σημείο, όπου ήταν οι τραυματιοφορείς, πλημμύρισε από ανθρώπους. Μεταφέραμε τουλάχιστον 4-5. Δύο άτομα που γνώριζα ποδοπατήθηκαν, ένας κύριος πυροβολήθηκε στο κεφάλι, ένας άλλος στο πόδι, μια κυρία δέχθηκε σφαίρα στα πλευρά και μια άλλη στο πλευρό του κεφαλιού της…», δήλωσε αυτόπτης μάρτυς στο Fox News.

Στα social media αναρτήθηκαν βίντεο από τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση του ενόπλου.

Μετά την επίθεση, δεκάδες ανθρώπους να μένουν κλεισμένοιέμειναν κλεισμέναοι μέσα σε σπίτια, ξενοδοχεία, καζίνο, εστιατόρια, συναυλιακούς χώρους, κλαμπ και μπαρ, ενώ κλειστό έμεινε για δύο ώρες και το αεροδρόμιο του Λας Βέγκας.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο όπου ακούγονται οι ριπές των όπλων: