Όταν έκλαψε ο Ομπάμα!

Μπορεί να υπήρξε μέχρι πρότινος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ωστόσο ο ρόλος από τον οποίο δεν μπορεί να αποδράσει, είναι εκείνος του πατέρα.

Και σαν πατέρας βιώνει συγκινητικές στιγμές. Μία από αυτές ήταν όταν η μεγαλύτερη κόρη του, Μάλια, μετακόμισε στη φοιτητική εστία του Χάρβαρντ, όπου ξεκίνησε φέτος τις σπουδές της

«Για όσους από εμάς έχουν κόρες, όλα συμβαίνουν απίστευτα γρήγορα. Συνόδευσα την Μάλια στο κολέγιο και, όπως έλεγα στον Τζο και την Τζιλ (Μπάιντεν) ήταν κάπως σαν επέμβαση ανοιχτής καρδιάς» είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Πριν από μερικές εβδομάδες οι φωτογραφίες του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα που αποχωρούσαν από την εστία της κόρης τους, την ημέρα της μετακόμισής της, είχαν κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στις εν λόγω φωτογραφίες το πρώην προεδρικό ζεύγος φορούσε γυαλιά ηλίου, και στην ομιλία του ο προκάτοχος του Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε τον λόγο.

«Ήμουν περήφανος που δεν έκλαψα μπροστά της. Όμως στον γυρισμό, μέσα στο αμάξι, οι άνδρες της Secret Service κοιτούσαν αμήχανα μπροστά τους και παρίσταναν ότι δεν με άκουγαν να κλαψουρίζω στο πίσω κάθισμα και να φυσάω τη μύτη μου. Ήταν δύσκολο», αποκάλυψε ο Ομπάμα και κατέληξε: «Αυτή η εμπειρία μου θύμισε ότι στο τέλος της ζωής μας, ότι και να έχουμε καταφέρει, αυτό που θα θυμόμαστε είναι οι χαρές που μας προσέφεραν τα παιδιά μας και, ελπίζω πολύ αργότερα, τα εγγόνια μας».