Φεύγει ο Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών;

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται πως θα εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών (στο οποίο βρίσκεται από το 2009) και θα γίνει πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild. Πάντως, μέχρι στιγμή, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία.

Η πληροφορία ότι η ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα εγκαταλείψει το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύεται και στους Financial Times αλλά και στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“O Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί να είναι μισητή φιγούρα για τον ευρωπαϊκό νότο”, γράφει το Reuters, “όμως για πολλούς συμπολίτες του αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών θεωρείται ο ιδανικός υποψήφιος για την προεδρία της Bundestag. Μετά την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος AfD, πολλοί είναι που θέλουν μία ηγετική φυσιογνωμία όπως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε”.

Για “εσωκομματικές πιέσεις στον Β. Σόιμπλε να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου” κάνει λόγο η Deutsche Welle: “Στο προοίμιο των σημερινών εξελίξεων συντηρητικοί βουλευτές άσκησαν πιέσεις στον Β. Σόιμπλε να αναλάβει πρόεδρος της νέας βουλής, διότι επιθυμούσαν έναν ισχυρό και έμπειρο πολιτικό, ο οποίος να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το εθνικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, που αναδείχθηκε τρίτη δύναμη στο νέο κοινοβούλιο.”

«Ενόψει της νέας κατάστασης στη Bundestag,ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα ήταν από κάθε άποψη ότι καλύτερο για την προεδρία», δήλωσε ο ειδικός σε θέματα εσωτερικής πολιτικής στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), Άρμιν Σούστερ.