Νέα απειλή Τραμπ: Έτοιμες οι ΗΠΑ για μια στρατιωτική δράση κατά της Β. Κορέας

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, απειλώντας ξανά τη Βόρεια Κορέα με «στρατιωτική δράση».

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν είναι η λύση που θα προτιμούσε, ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί για να τερματίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

«Έχουμε μία δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα. Είμαστε πανέτοιμοι για αυτήν την επιλογή -όχι την προτιμώμενη- αλλά αν την επιλέξουμε, σας το λέω θα είναι καταστροφική», δήλωσε ο Τραμπ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, στον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών πρόσθεσε: «Αυτή η δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα είναι η στρατιωτική επιλογή. Εάν χρειαστεί, θα το κάνουμε».

Όσον αφορά τη διατύπωση του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πόλεμο στη χώρα του και πως θα βομβαρδίσουν αμερικανικά μαχητικά, ο Τραμπ σχολίασε ότι ενήργησε πολύ λανθασμένα και ότι είπε πράγματα που δεν έπρεπε ποτέ να ειπωθούν.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στους προκατόχους του, σημειώνοντας πως τους κληροδότησαν “χάος” στο θέμα της Κορέας καθώς, όπως υποστήριξε, το θέμα έπρεπε να έχει λυθεί εδώ και 25 χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: Reuters