Ρώσοι εγκληματολόγοι θεωρούν ψεύτικο το βίντεο με τον 10χρονο εκτελεστή

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Moscow Times”, Ρώσοι ειδικοί εγκληματολόγοι υποστηρίζουν πως το βίντεο που δείχνει δύο γονατισμένους άνδρες να εκτελούνται από ένα παιδί με ασιατικά χαρακτηριστικά, δεν είναι αυθεντικό.

Το βίντεο που προσέλκυσε με τη δημοσίευση του την προσοχή των Ρώσων διπλωματών στη Δαμασκό, δόθηκε άμεσα στους ειδικούς προς εξέταση, οι οποίοι και αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά του.

Ένα από τα επιχειρήματα που παραθέτουν οι ειδικοί εστιάζεται στο ότι αμέσως μετά την εκτέλεσή τους, δεν τους δείχνει η κάμερα, κάτι που συνηθίζουν οι τζιχαντιστές μετά από τέτοια περιστατικά.

Ακόμα ένα επιχείρημα είναι ότι οι εκτελεστές δεν προσευχήθηκαν πριν την “εκτέλεση”, ακόμα ένα στοιχείο που δείχνει πως δεν είναι αληθινό το βίντεο, καθώς σε όλα τα προγενέστερα αντίστοιχα βίντεο που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι εκτελεστές προσεύχονται.

Παράλληλα, και όπως αναφέρεται στην ίδια εφημερίδα, τα ρωσικά ειδησεογραφικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δηλώσεις αξιωματούχων και ειδικών, θεωρούν πως αυτό το βίντεο εξυπηρετεί δύο σκοπούς: είτε ως προειδοποίηση προς τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας και όσους εργάζονται σε αυτές, είτε ως επίδειξη των δυνατοτήτων των νέων τρομοκρατών, γνωστών και ως “τα μικρά του χαλιφάτου”.