"Όταν ο ρατσισμός νικά το πάθος των Ιταλών για το ωραίο φύλο"

Το όνομά της πάντως έγινε γνωστό στις αρχές της εβδομάδας όταν ανακοινώθηκε ότι, μαζί με τη Σάιλα Γκάτα, η Μικαέλα Νεάτσε Σίλβα θα παρουσιάζει τη δημοφιλή σατιρική εκπομπή «Striscia la notizia» της ραδιοτηλεοπτικής αυτοκρατορίας Mediaset του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Χορεύτρια και μοντέλο, η 23χρονη Μικαέλα γεννήθηκε στη Μόσχα -ο πατέρας της είναι από την Ανγκόλα και η μητέρα της από το Αφγανιστάν- και ζει μόνιμα στην Ιταλία από έξι ετών. Και οι δύο γονείς της είναι γιατροί και η Μικαέλα πέρασε τα πρώτα παιδικά της χρόνια στην Ανγκόλα μέχρι που εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στη Γένοβα.

Ξεκίνησε να σπουδάζει χορό από τα πέντε της χρόνια, είναι αρραβωνιασμένη, μιλάει άπταιστα πέντε γλώσσες (πορτογαλικά που είναι η μητρική της γλώσσα, ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά) και δηλώνει παθιασμένη με τη μόδα. Έχει εργαστεί και στο παρελθόν στην τηλεόραση στην εκπομπή του δικτύου Fox «Dance, dance, dance» και στην εκπομπή Zelig Circus.

Οι δύο νεαρές χορεύτριες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη διάσημη εκπομπή στις 25 Σεπτεμβρίου, μια εκπομπή που κατά παράδοση παρουσιάζουν μια μελαχρινή και μια ξανθιά παρουσιάστρια.

Η Μικαέλα θα είναι η ξανθιά παρουσιάστρια και σίγουρα δεν είναι η μοναδική μιγάς που βάφει ξανθά τα μαλλιά της. Αυτό όμως -και παρά την εντυπωσιακή εμφάνισή της και την εξωτική ομορφιά της- φαίνεται ότι ενόχλησε κάποιους που κατέκλυσαν με ρατσιστικά σχόλια το διαδίκτυο: «Ας επιστρέψουμε στις ιταλικές ρίζες μας», «Τον επόμενο χρόνο, παρακαλώ, δύο κορίτσια της Άριας φυλής», «Η ξανθιά Αφρικανή… πόσο γελοίοι είμαστε!», «Είναι η γυναίκα του Ταρζάν;», «Φέτος, επιλέχθηκε μια μελαχρινή και μουσουλμάνα και με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, είναι μια πολύ, πολύ άσχημη επιλογή», ήταν μερικά από αυτά.

«Όταν ο ρατσισμός εμποδίζει ακόμη και το πάθος των Ιταλών για τις ωραίες γυναίκες, τότε σημαίνει ότι έχουμε διαβεί για τα καλά το κατώφλι του κινδύνου», ήταν η απάντηση ενός χρήστη του διαδικτύου στα ρατσιστικά σχόλια.

Τα δηλητηριώδη βέλη της εξαπέλυσε όμως και μια πρώην παρουσιάστρια της εκπομπής, η Αλέσια Μαντσίνι, η οποία βεβαίως και όπως είπε «όλοι είμαστε ίδιοι, το χρώμα της επιδερμίδας μας δεν μας διαφοροποιεί», αλλά δεν παύει να ισχύει ότι «βρισκόμαστε στην Ιταλία και καλό θα ήταν να τιμούσαμε τη χώρα μας».

Πράγματι, έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που εξελέγη μιγάς «Μις Ιταλία», η Ντένι Μέντεζ, το 1996, Ιταλίδα με καταγωγή από τη Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά το κλίμα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.

«Μου δόθηκε η ευκαιρία να ανανεώσω τους κανόνες της ομορφιάς στο γυαλί, είμαι η πρώτη παρουσιάστρια αυτής της εκπομπής που είναι μιγάς και επιπλέον ξανθιά», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο Tv Sorrisi e Canzoni η Μικαέλα. Ενδεχομένως να είχε προβλέψει τον αντίκτυπο που θα είχε η εμφάνισή της στα τηλεοπτικά πράγματα. Αλλά ίσως όχι μέχρι αυτό το σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ