Συνάντηση Τζον Κέρι και Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, συναντήθηκαν στη Γενεύη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Συζήτησαν αρκετές ώρες, όπως αναφέρουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, και μεταξύ των θεμάτων ήταν το ζήτημα της τρομοκρατίας, το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αλλά και πολλά άλλα.

Οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν την Παρασκευή και το Σάββατο, σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

Αύριο Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς και του Ιράν Ζαρίφ θα συναντηθούν στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο γαλλική διπλωματική πηγή, ενώ την ίδια μέρα ο Κέρι θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα προκειμένου να έχει επαφές με τον Φαμπιούς το πρωί, πριν τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση στη Γενεύη μεταξύ του Ιράν και των: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, υπό την αιγίδα της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.