Τυφώνας Ίρμα: 14 νεκροί & βιβλική καταστροφή - Οι βίλες των διασήμων που χτυπήθηκαν

Ο τυφώνας Ίρμα – κατηγορίας 5, καταστρέφει ανελέητα για 3 συνεχόμενη μέρα πολιτείες των ΗΠΑ. Οι νεκροί μέχρι τώρα ανέρχονται στους 14, οι άστεγοι στους χιλιάδες, οι ζημιές σε εγκαταστάσεις αμέτρητες.

Ανάμεσα σε αυτούς που θρηνούν τις κατοικίες τους είναι και δεκάδες διάσημοι: Τζόνι Ντεπ, Μπρους Γουίλις, Ρόλινγκ Στόουνς,Έρικ Κλάπτον είδαν τα πολυτελή θέρετρά τους να γίνονται θυσία στο μένος του Ίρμα.

Ο Τζόνι Ντεπ, ο Έντι Μέρφι κι ο διάσημος μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έχουν στις Μπαχάμες ιδιωτικά νησιά που επλήγησαν απ’ τον καταστροφικό τυφώνας.

Παρακάτω εικόνα απ’ το θέρετρο του Τζόνι Ντεπ:

 

Αυτό είναι το εξοχικό του Ντέιβιντ Κόπερφιλν πριν το χτυπήσει ο τυφώνας:

 

Ενώ το ιδιωτικό νησί του κροίσου Ρίτσαρντ Μπράνσον, Necker Island, στην Καραϊβική, στις βρετανικές Παρθένους Νήσους έχει χαρακτηριστεί ως «αδύνατο να κατοικηθεί». Ο ίδιος μάλιστα δεν εγκατέλειψε το νησί κατά τη διάρκεια του τυφώνα αλλά προφυλάχθηκε κρυμμένος με τον γιο του και φίλους, στο κελάρι με τα κρασιά. Συντετριμμένος απ’ τις καταστροφές είπε ότι η βίλα του “έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά».

 

 

 

Στο σαρωτικό πέρασμα της Ίρμα ενδέχεται να βρεθούν τις επόμενες ώρες, οι βίλες του «σκληρού» Μπρους Γουίλις και του θρύλου των Rolling Stones, Κιθ Ρίτσαρντς, οι οποίες βρίσκονται στα Turks and Caicos.

Κι ακόμη κινδυνεύουν οι βίλες του Μικ Τζάγκερ στο Mustique, ένα νησί στα St Vincent and the Grenadines, Όπρα Ουίνφρεϊ και του Έρικ Κλάπτον στην Antigua, όπως και αυτή του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς στο St Barts.

Ζημιές όμως προκλήθηκαν και στην έπαυλη του Ντόναλντ Τραμπ, στο νησί του St Martin, απ’ όπου πέρασε η Ίρμα την Τετάρτη.

 

 

Τις τελευταίες ώρας ο ΄Ιρμα “χτυπά” τα νησιά Τουρκς και Κάικος. Για πρώτη φορά βέβαια απ’ την εμφάνισή του, μειώθηκε ελάχιστα η ένταση των ανέμων που πλέον φτάνουν τα 281χλμ/ώρα.

 

 

Ο κυβερνήτης του Μαϊάμι τον χαρακτήρισε «πυρηνικό τυφώνα», κι επόμενη πόλη που θα χτυπήσει είναι η Φλόριντα. Στο πέρασμά του θα είναι οι Μπαχάμες και η Κούβα, γι’ αυτό και οι αρχές της Κούβας διέταξαν την απομάκρυνση 36.000 τουριστών από τις βόρειες ακτές.

Ανατολικά της Καραϊβικής όμως είναι ο τυφώνας Χοσέ, κατηγορίας 3 και κατευθύνεται στα νησιά που ήδη χτυπήθηκαν από την Ίρμα. Μάλιστα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο Χοσέ είναι πιθανόν να αναβαθμιστεί τις επόμενες 24-36 ώρες.