Νέα πρόκληση Κιμ: Μετέφερε νύχτα πύραυλο, στα πεδία δοκιμών! - ΗΠΑ: Τελειώνει η υπομονή μας

Ο Κιμ επιστρέφει, αυτή τη φορά νύχτα… Σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Asia Business Daily, πηγή προσκείμενη σε υπηρεσία πληροφοριών, ανέφερε τη μεταφορά ενός βαλλιστικού πυραύλου, πιθανώς διηπειρωτικού, προς τη δυτική ακτή της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταφορά του άρχισε τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε η Πιονγκγιάνγκ, ενώ έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας για την αποφυγή εντοπισμού. Να επισημάνουμε ότι στις δυτικές ακτές της Βόρειας Κορέας είναι τα πεδία δοκιμών του προγράμματός της για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Σε σχετικό ερώτημα αν γνωρίζουν κάτι, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα. Όμως νωρίτερα χθες το υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας πως θεωρεί ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτόξευση νέων πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, ανά πάσα στιγμή.

Κι ακόμη η Σεούλ ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό της αρχίζει σήμερα γυμνάσια με τη χρήση πραγματικών πυρών, στέλνοντας μήνυμα στην Πιονγκγιάνγκ: «Εάν ο εχθρός προχωρήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση, στη θάλασσα ή υποβρυχίως, θα αντιδράσουμε αμέσως και θα τον στείλουμε στον βυθό», διεμήνυσε ο πλοίαρχος Τσόι Γιουνγκ-τσαν, διοικητής της 13ης ναυτικής μοίρας, σε μια ανακοίνωση του επιτελείου.

Παράλληλα, και η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι πλέον η υπομονή της εξαντλείται. Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ δήλωσε μιλώντας στην έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: “Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ικετεύει για πόλεμο. Έχει έρθει η ώρα να εξαντλήσουμε τα διπλωματικά μέσα, προτού είναι πολύ αργά. Οι ΗΠΑ ποτέ δεν θέλουν τον πόλεμο. Δεν τον θέλουμε ούτε τώρα. Αλλά η υπομονή της χώρας μας δεν είναι άνευ ορίων”. Και υπογράμμισε: «Ουσιαστικά, η Βόρεια Κορέα χαστούκισε στο πρόσωπο τη διεθνή κοινότητα που της ζήτησε να σταματήσει. Τελείωσε ο καιρός των ημίμετρων. Μόνο οι ισχυρότερες κυρώσεις θα μας επιτρέψουν να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα μέσω της διπλωματίας. Αρκετά!».