ΗΠΑ: Η Βόρεια Κορέα ικετεύει για πόλεμο - Η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη

Ξεκίνησε η έκτακτη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκληθεί από τις απανωτές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. Η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, Νίκι Χέιλι τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα «ικετεύει για πόλεμο» κάτι το οποίο δεν επιθυμεί η Ουάσιγκτον.

«Πάνω από 24 χρόνια με αποτυχημένες διαπραγματεύσεις είναι αρκετά» είπε και πρόσθεσε: «Παρά τις προσπάθειές μας το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πιο προηγμένο και πιο επικίνδυνο από ποτέ. Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ κάτι που επιθυμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν τον θέλουμε τώρα. Αλλά η υπομονή της χώρας μας δεν είναι απεριόριστη”.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προειδοποιεί ότι έχει ενδείξεις πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου: «Έχουμε ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρξει νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και αναμένουμε επίσης από τη Βόρεια Κορέα να πυροδοτήσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο», δήλωσε ο Τσανγκ Κουνγκ Σόο, ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας της χώρας