«Συμμαχία» Τραμπ - Ν. Κορέας κατά Κιμ: Ισχυρότεροι πύραυλοι & νέος στρατιωτικός εξοπλισμός

Στο νέο… επεισόδιο της έντασης, μεταξύ ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας, ο Τραμπ κάνει την επόμενη επιθετική κίνηση και – σύμφωνα με το Λευκό Οίκο «έδωσε την αρχική έγκρισή του για τις σχεδιαζόμενες αγορές από τη Νότια Κορέα αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού (αξίας) δισεκατομμυρίων δολαρίων», για την αντιμετώπιση της απειλής της Βόρειας Κορέας.

Μάλιστα νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν, συμφώνησαν να συνεχίσουν να ασκούν σθεναρές διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις στη Βόρεια Κορέα.

Κι όπως ανακοίνωσε ο Κυανός Οίκος, οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να αναθεωρηθεί η διμερής συμφωνία που έθετε περιορισμούς στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων από τη Σεούλ.

Η συμφωνία που είχε γίνει το 1979, αναθεωρήθηκε για τελευταία φορά το 2012, και ορίζει ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι που αναπτύσσει η Νότια Κορέα θα έχουν βεληνεκές που δεν θα υπερβαίνει τα 800 χιλιόμετρα, ενώ η γόμωσή τους δεν θα ξεπερνά τα 500 κιλά.

Πλέον Σεούλ και Ουάσινγκτον αποφάσισαν να αυξηθεί η γόμωσή τους και να φτάσει τα 1.000 κιλά. Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Παρκ ανέφερε ότι ο Τραμπ συμφώνησε να διπλασιαστεί το μέγεθος της γόμωσης —των εκρηκτικών υλών που φέρουν οι νοτιοκορεατικοί πύραυλοι— όπως επιδίωκε η Σεούλ.