Reuters: Γυμνάσια των ΗΠΑ με βομβαρδιστικά πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο

Στην αντεπίθεση περνά όπως φαίνεται ο Τραμπ, δύο 24ωρα μετά την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα πάνω απ’ την Ιαπωνία και το νησί Χοκάιντο. Πριν λίγο, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ΗΠΑ και Νότια Κορέα πραγματοποιούν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη συμμετοχή αμερικανικών μαχητικών τύπου «Stealth», πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Reuters», αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής πολεμικής αεροπορίας δήλωσε ότι στην προσομοίωση βομβαρδισμού θέσεων του αντιπάλου – όπως προβλέπει η άσκηση – μετέχουν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β, τέσσερα F-35B μαχητικά τύπου «Stealth», και 4 νοτιοκορεάτικα μαχητικά F-15.

Και τόνισε ότι η άσκηση σχεδιάστηκε για να αντιρροπήσει ισχυρά «τις επανειλημμένες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και την ανάπτυξη από μέρους της πυρηνικών όπλων».

 

 

Τα δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τις βάσεις στη νήσο Γκουάμ, αμερικανικό έδαφος στον Ειρηνικό Ωκεανό, την οποία έχει απειλήσει να βομβαρδίσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Τα «Stealth» έφυγαν από βάση του αμερικανικού Σώματος των Πεζοναυτών στην Ιαπωνία.

Στα γυμνάσια παίρνουν μέρος 17.500 Αμερικανοί στρατιώτες, από τους 28.000 που φιλοξενούνται στη συμμαχική τους χώρα και περιλαμβάνουν εξομοιώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών πάνω σε σενάρια πολέμου με τη Βόρεια Κορέα, η οποία διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Τα πολεμικά αεροσκάφη έκαναν εικονικό βομβαρδισμό, σε εγκαταστάσεις κλειδιά της Βόρειας Κορέας πάνω από το πεδίο Pilseung, στην επαρχία Gangwon, στο νότιο τμήμα της Νότιας Κορέας.