Τουρκία απαγορεύεται οι ιστοσελίδες να αναρτήσουν το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo

Εντολή στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους της Τουρκίας  να “μπλοκάρουν” τις ιστοσελίδες που παρουσιάζουν το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo με το σκίτσο του Μωάμεθ, εξέδωσε δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ, στη Νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο τυπογραφείο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας CumHuriyet, στην Κωνσταντινούπολη, η οποία ήταν η μοναδική που αναδημοσίευσε τέσσερις σελίδες του ιστορικού τεύχους του Charlie Hebdo.

Όπως ανέφερε η ίδια η εφημερίδα στον διαδικτυακό της τόπο, η Αστυνομία εμφανίστηκε στο τυπογραφείο της στην Κωνσταντινούπολη, εξέτασε το περιεχόμενο της έκδοσης και τηλεφώνησε σ’ έναν εισαγγελέα πριν επιτρέψει τη διανομή της.

Ο υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας Ουτκού Τσακιροζέρ εξήγησε ότι η έκδοση περιλαμβάνει μια επιλογή σελίδων του περιοδικού και ετοιμάστηκε “με σεβασμό στις θρησκευτικές ευαισθησίες της (τουρκικής) κοινωνίας και στη θρησκευτική ελευθερία”.

Ο πολιτικός αρθρογράφος της CumHuriyet, Χικμέτ Τσετίνκαγια, τόνισε: «Το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά, η τρομοκρατία είναι ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, όποια κι αν είναι η προέλευσή της. Γι’ αυτό (ο προφήτης) κρατάει στο χέρι του την επιγραφή «Je suis Charlie».