"Μαύρο" με εντολή Μαδούρο σε δύο κολομβιανά κανάλια

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είπε χθες ότι διέταξε τους παρόχους καλωδιακής τηλεόρασης να διακόψουν το σήμα δύο κολομβιανών δικτύων, ενώ οι αντίπαλοι της κυβέρνησης καταδίκασαν τη διαταγή ως καταστολή της ελεύθερης έκφρασης από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Η ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών της χώρας ζήτησε τη διακοπή μεταδόσεων των σταθμών RCN και Caracol Television διότι μετέδωσαν ένα μήνυμα που, όπως ισχυρίστηκε, εξωθεί στη δολοφονία του Μαδούρο, είπε το γραφείο της προεδρίας της Βενεζουέλας σε δήλωσή του.

“Το μέτρο βρίσκεται εντός των ορίων του νόμου, δεδομένου ότι αυτοί οι σταθμοί επιτίθενται επί σειρά μηνών στη Βενεζουέλα και τη θεσμική της υπόσταση και τώρα καλούν απροκάλυπτα για τη δολοφονία (του Μαδούρο)”, έγραφε η δήλωση, επικαλούμενη τον Αντρές Μέντεζ, πρώην διευθυντή του ρυθμιστη τηλεπικοινωνιών Conatel.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το μήνυμα που μεταδόθηκε από τους δύο σταθμούς ήταν μια δήλωση του πρώην προέδρου του Μεξικού Βισέντε Φοξ, ο οποίος είπε, “Μαδούρο, παραιτήσου ή θα πεθάνεις”.

Την απόφαση κατέκριναν με σφοδρότητα οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως άλλο ένα σημάδι ότι η χώρα ολισθαίνει σε καθεστώς δικτατορίας.

Ο σταθμός Caracol, ο οποίος είχε ανακοινώσει προηγουμένως την κατάργησή του από τα καλωδιακά δίκτυα της Βενεζουέλας, κατέκρινε με δριμύτητα τον Μαδούρο για λογοκρισία.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να πάρει δηλώσεις άμεσα από το RCN.