Τσάρλεστον: Απολυμένος εργαζόμενος σκότωσε τον σεφ και κρατούσε ομήρους (upd)

Στην εκκένωση εστιατορίου στο Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, προχώρησε η αστυνομία, όταν ένοπλος – δυσαρεστημένος εργαζόμενος όπως αποδείχτηκε – άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας θανάσιμα έναν άνθρωπο, ενώ αρχικά κράτησε και ομήρους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας βγήκε από την κουζίνα του εστιατορίου Virginia’s King, φορώντας μία ποδιά και κρατώντας στο χέρι ένα ρεβόλβερ. Ακολούθως κλείδωσε την κεντρική πόρτα και αρχίσε να φωνάζει ότι είναι ο «νέος βασιλιάς του Τσάρλεστον», αφήνοντας ορισμένους από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο εστιατόριο να αποχωρήσουν από την πίσω πόρτα.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον δράστη ως δυσαρεστημένο και εξοργισμένο εργαζόμενο, ενώ δήλωσαν πως έχει κρατήσει ομήρους, πιθανότατα τη διοίκηση του εστιατορίου.

Με εντολή της αστυνομίας εκκενώθηκε άμεσα η περιοχή γύρω από την King Street, ενώ αναπτύχθηκαν δυνάμεις της SWAT και απογειώθηκε ελικόπτερο για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του δράστη.

Τελικά, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ο δράστης ήταν ένας υπάλληλος που έπλενε τα πιάτα και απολύθηκε, ενώ το άτομο που πυροβολήθηκε ήταν ο σεφ του μαγαζιού. Σύμφωνα με αμερικανικλα ΜΜΕ, ο σεφ κατέληξε στο νοσοκομείο.

Αρκετές ώρες μετά, ανακοινώθηκε ότι ο δράστης δέχθηκε τα πυρά της αστυνομίας και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Φωτογραφίες: Twitter, Andrew Knapp .