Εl Pais: Οι τζιχανιστές ήθελαν να σφάξουν όσους περισσότερους μπορούσαν

Τραγικός είναι απολογισμός απο τις δυο τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ράμπλας και Κάμπριλς που φτάνει στους 14 νεκρούς αλλά και πάνω απο 130 τραυματίες.

Ωστόσο, τα σχέδια των τζιχανιστών αναφέρουν ότι στόχος τους ήταν ένα πραγματικό μακελειό με εκατοντάδες νεκρούς στους δρόμους της Καταλονίας.

Μια ημέρα μετά την αποκάλυψη των ισπανικών ΜΜΕ ότι το αρχικό τους σχέδιο ήταν να προκαλέσουν το μεγαλύτερο χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, σοκάρει η πληροφορία που μεταδίδει η El Pais ότι οι πέντε τζιχαντιστές που έφτασαν στην Καμπρίλς ήθελαν να σφάξουν όσους περισσότερους μπορούσαν στον παραλιακό δρόμο όπου τελικά ακινητοποιήθηκαν και εξουδετερώθηκαν από τους αστυνομικούς.

Για το λόγο αυτό, κατά το δημοσίευμα, και επέλεξαν την Καμπρίλς καθώς ήξεραν ότι την ώρα αυτή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, θα υπήρχαν πολλοί τουρίστες στην παραλιακή ζώνη της πόλης.

Ομως οι Αρχές ματαίωσαν τα σχέδια τους. Σε ένα από τα πολλά μπλόκα ένας αστυνομικός σκότωσε τους τέσσερις από αυτούς ενώ λίγη ώρα αργότερα νεκρός έπεσε και ο πέμπτος τζιχαντιστής αν και όπως φάνηκε σε βίντεο χρειάστηκαν 10 σφαίρες για να εξουδετερωθεί.