Σοκαριστικο! Θα ισοπέδωναν τη Βαρκελώνη - Στόχος τους και η Sagrada Familia

Την μεγαλύτερη επίθεση τζιχαντιστών στην Ευρώπη φαίνεται ότι σχεδίαζαν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που χτύπησαν στην Βαρκελώνη και στην Καμπρίλς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας El Espaniol οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν όχι ένα αλλά τρία χτυπήματα σε πολυσύχναστες περιοχές της Βαρκελώνης. Συγκεκριμένα στόχος τους εκτός από της Λας Ράμπλας ήταν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ναός της Σαγράδα Φαμίλια και πιθανότατα ένα λιμάνι.

Έτσι εξηγείται γιατί ο τρομοκρατικός πυρήνας είχε νοικιάσει τρία βαν.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν οι βόμβες που σχεδίαζαν ήταν ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στις επιθέσεις του.

Ίσως το τρομακτικό σχέδιο των τζιχαντιστών να είχε πραγματοποιηθεί και τώρα να μιλούσαμε για μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις αν δεν γινόταν η έκρηξη σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ, το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Οι τζιχαντιστές φοβήθηκαν ότι μετά την έκρηξη, οι έρευνες της αστυνομίας θα οδηγούσαν σε εκείνους. Αποφάσισαν να κάνουν την επίθεση με ένα από τα βαν στη Βαρκελώνη, επιλέγοντας τον τρόπο επίθεσης παρόμοιο με εκείνους σε Παρίσι, Βερολίνο, Στοκχόλμη, Νίκαια, Λονδίνο. Και ώρες μετά να κάνουν και την επίθεση, με τον ίδιο τρόπο στην Καμπρίλς.