Βαρκελώνη: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ελληνίδα - Έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο κεφάλι

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε χθες στον κεντρικό πεζόδρομο Λα Ράμπλα. Η άτυχη γυναίκα έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι ,ενώ εκτός κινδύνου είναι τα δυο παιδιά της οικογένειας. Την ίδια στιγμή από θαύμα γλίτωσε ένα γκρουπ Ελλήνων τουριστών που περνούσε από το σημείο την στιγμή της τραγωδίας.

Για πάνω από 7 ώρες οι γιατροί στην Βαρκελώνη έδιναν μάχη να κρατήσουν στην ζωή την Ελληνίδα σύζυγο γνωστού γιατρού που μαζί με τα δυο της παιδιά και τον άνδρα της βρέθηκε στο σημείο που το λευκό βαν σκόρπισε το θάνατο.

«Μίλησα με τον πατέρα που είναι εκεί, χειρουργήθηκε το βράδυ 8 ώρες χειρουργείο στο κεφάλι είναι βαριά η κατάσταση» δήλωσε στο Star συγγενής της Ελληνίδας που δίνει μάχη για την ζωή της.

Όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η οικογένεια από την Ελλάδα που βρισκόταν στην Βαρκελώνη για διακοπές έκανε την βόλτα στον διάσημο πεζόδρομο. Όλα έγιναν αστραπιαία, δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η τρελή πορεία του βαν παρέσυρε την Ελληνίδα μητέρα δυο παιδιών. Τυχερά στάθηκαν τα καθώς τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά. Ο σύζυγος σε κατάσταση πανικού προσπαθούσε μέσω του ελληνικού προξενείου να μάθει σε ποια νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί η σύζυγος και τα παιδιά.

Την ίδια στιγμή στο σημείο του μακελειού έφτανε ένα γκρουπ Ελλήνων επισκεπτών. Με ψυχραιμία όμως ο ξεναγός τους απομάκρυνε με ασφάλεια από την περιοχή.

«Ήμουν μόνο με 7 άτομα είχαμε τελειώσει την ξενάγηση, κατάλαβα ότι κάτι έγινε απομακρυνθήκαμε για λόγους ασφαλείας και πήγαμε στην παραλία που λέγεται μάρε μάγκνουμ» δήλωσε στο Star ο Παναγιώτης Σεκούρης, ξεναγός γκρουπ, ελλήνων επισκεπτών.

Από θαύμα γλίτωσε ο 30χρονος Ελληνοαυστραλός, Ευστάθιος Βαμβουλιδόπουλος καθώς το βανάκι πέρασε από δίπλα του σε απόσταση αναπνοής.

«Δεν το είδα. Το ένιωσα. Άκουγες τις φωνές από τις μανάδες, τους πατεράδες και τα παιδιά».

Τον τρόμο βίωσε και η Μαρία Κατσίνη η οποία βρίσκεται στην Βαρκελώνη μαζί με δυο φίλες της για διακοπές. Η πρώτη σκέψη ήταν να επιστρέψουν το συντομότερο στην Ελλάδα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

«Χθες το σκεφτήκαμε γιατί άρχισαν να μας παίρνουν τηλέφωνο, αν είναι επικίνδυνα είπαμε θα γυρίσουμε. Πήγαμε να δούμε τι έχει γίνει, μας είπαν κάτι γείτονες μην βγείτε από την πολυκατοικία. Είχαν κλείσει το δρόμο είχε παντού αστυνομικούς ελικόπτερα γιατί έψαχναν τον άνθρωπο με το βαν».

Τυχερός ήταν και ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Τάσος Τρύφωνος που ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν είχε φύγει από την Las Ramblas.

Στην Βαρκελώνη ζουν μόνιμα 300 με 400 Έλληνες που έχουν επιχειρήσεις και στο πεζόδρομο της Las Ramblas.

Μάλιστα πολλοί τουρίστες κατέφυγαν στα καταστήματά τους για να σωθούν από το φονικό βαν.