Ινδία: Γέννησε 10χρονη που βιαζόταν κατ' επανάληψη από το θείο της

Γέννησε 10χρονη, θύμα βιασμού στην Ινδία, καθώς το δικαστήριο δεν της επέτρεψε να υποβληθεί σε επέμβαση για τον τερματισμό της εγκυμοσύνης της, υπόθεση που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στην Ινδία για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Το κορίτσι δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος και αγνοεί ότι γέννησε ένα μωρό καθώς οι γονείς είπαν στην κόρη τους πως επρόκειτο να υποβληθεί σε επέμβαση στη στομαχική χώρα για να της αφαιρεθεί μια πέτρα.

«Το κορίτσι πηγαίνει καλά, αναρρώνει. Αναμένουμε ότι θα πάρει εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», ανέφερε ο Ντασάρι Χάρις, επικεφαλής μιας επιτροπής που επιφορτίστηκε να επιβλέψει τη νοσηλεία της μικρής.

Η 10χρονη, η ταυτότητα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε, γέννησε ένα κοριτσάκι με καισαρική τομή σε δημόσιο νοσοκομείο της πόλης Τσαντίγκαρ, διευκρίνισε ο Χάρις, γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο.

«Οι γονείς του κοριτσιού αρνήθηκαν να αναλάβουν την κηδεμονία του βρέφους και συμφώνησαν να δοθεί για υιοθεσία μέσω των (αρμόδιων) κρατικών υπηρεσιών. Είπαν ότι δεν ήθελαν καν να δουν το μωρό», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Σύμφωνα με ινδικά ΜΜΕ, το κορίτσι βιάστηκε από έναν θείο του, ο οποίος τελεί σήμερα υπό κράτηση.