Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη-Τουλάχιστον δύο νεκροί-Ομηρία σε εξέλιξη (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Μικρό φορτηγό έπεσε επάνω σε πλήθος στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί να έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, η οποία χαρακτηρίζει το περιστατικό ως «τρομοκρατική ενέργεια».


Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι λίγα λεπτά αργότερα δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο στην πόλη.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο, ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή για να περιθάλψουν τους τραυματίες, ενώ τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά για να προστατέψουν τους πελάτες τους από ενδεχόμενο κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή περιστατικό ομηρίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε τουρκικό εστιατόριο της πόλης.

Ειδικότερα δύο άνδρες βρίσκονται ταμπουρωμένοι μέσε στο εστιατόριο «Λούνα Ντε Ίστανμπουλ» λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ο αριθμός των ομήρων.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Καταλωνίας ζήτησαν να κλείσουν άμεσα οι σταθμοί του μετρό και του σιδηρόδρομου στην περιοχή γύρω από το σημείο του περιστατικού.

Έχουν προχωρήσει ακόκη σε συστάσεις σε πολίτες και επισκέπτες να αποφεύγουν την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Καταλωνίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος φέρεται να έχει διαφύγει.