Έρευνες για πτήση MH370: Αποκάλυψαν υποθαλάσσια βουνά μεγαλύτερα του Έβερεστ!

Η εξαφάνιση της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines από τα ραντάρ, τον Μάρτιο του 2014 καθώς πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, αποτελεί μέχρι σήμερα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρωπότητας. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 239 επιβάτες και πλήρωμα που ακόμη αγνοούνται, ενώ κάποια συντρίμμια που βρέθηκαν, ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί αν ανήκαν στο αεροπλάνο. Έτσι δικαιολογημένα οι ειδικοί μιλάνε για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στα χρονικά της πολιτικής αεροπορίας.

Μεγάλη έκπληξη όμως αποτέλεσαν τα ευρήματα των ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους MH370 και των αγνοούμενων! Οι λεπτομερειακοί χάρτες βυθού που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια των ερευνών στον Ινδικό ωκεανό που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, και δόθηκαν στην δημοσιότητα χθες Τρίτη, βοηθάν στην βελτίωση της κατανόησης για τους πληθυσμούς των ψαριών, αλλά και την προϊστορική μετακίνηση των ηπείρων που βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο της γης.

Μάλιστα απ’ τη χαρτογράφηση του βυθού που έγινε στη διάρκεια των ερευνών, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη υποβρύχιων βουνών με έκταση μεγαλύτερη από αυτή του Έβερεστ! Κι ακόμη στο βυθό εντοπίστηκε χαράδρα διάσπαρτη από υπόγεια ηφαίστεια, και με μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων.

 

 

Ευρήματα που ξεπερνάν και την φαντασία του Ιουλίου Βερν, συνέλεξαν οι επιστήμονες σε απόσταση 120.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Όπως εξήγησαν, εκτιμάται ότι ένα ποσοστό 10 με 15% των ωκεανών έχει ερευνηθεί χάρη στην τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τις έρευνες για την πτήση MH370.