Norman Atlantic: Συνεχίζονται οι φήμες για τα αίτια θανάτου των θυμάτων που έχουν βρεθεί

Τις τελευταίες ώρες, σε πολλά ελληνικά και ξένα ειδησιογραφικά ΜΜΕ, διαρρέουν πληροφορίες, πως τα θύματα του Norman Atlantic, που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, φέρουν τραύματα από επιθέσεις καρχαριών.

Ωστόσο, καμία τέτοια πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται επισήμως, με κάποια εκ των αμερικάνικων ειδησιογραφικών ΜΜΕ, να διευκρινίζουν πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή δεν θα “επέτρεπαν” να εμφανιστούν καρχαρίες.

Μάλιστα σύμφωνα με γνωστοί θαλάσσιοι βιολόγοι διευκρινίζουν πως, εξαιτίας της συχνής διέλευσης μεγάλων πλοίων, οι καρχαρίες στην περιοχή, κάνουν όλο και πιο αραιές εμφανίσεις.

Οι ιταλικές αρχές που θα συνεχίσουν τις έρευνες, θα έχουν μαζί τους και τον Λούτσιο Ροζιτάνο, έναν από τους πιο γνωστούς θαλάσσιους βιολόγους της Ιταλίας, ο οποίος θα βοηθήσει μαζί με την ομάδα του τις αρχές να εντοπίσουν τα θύματα, αν υπάρχουν.

Σε ό,τι αφορά την ανάλυση του περιεχομένου των δυο «μαύρων κουτιών» του πλοίου που έχουν κατασχεθεί, η όλη διαδικασία θα μπορέσει να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, εμπειρογνώμονες συνεχίζουν να εξετάζουν το πλοίο, προκειμένου να μπορέσουν να διαπιστώσουν τα αίτια του ατυχήματος.