Βρετανία: Σημαντική πτώση στα ποσοστά της Μέι - Μόλις 5% το προβάδισμα

Με τις βρετανικές εκλογές να απέχουν λίγες μέρες από τη διεξαγωγή τους, νέα δημοσκόπηση έρχεται για να καταρρίψει τον μύθο της απόλυτης κυριαρχίας της Τερέζα Μέι.

Αν και οι Συντηρητικοί διατηρούν το προβάδισμα, έχουν χάσει σημαντικό έδαφος, καθώς προηγούνται με ποσοστό μόλις 5% από τους Εργατικούς.

Αυτό, σύμφωνα με την την έρευνα του Ipsos MORI, απεικονίζεται σε ένα ποσοστό της τάξης του 45%, μειωμένο κατά 4% σε σύγκριση με έρευνα της 18ης Μαΐου.

Οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν από την άλλη, αυξάνουν τα ποσοστά τους κατά 6%, φτάνοντας στο 40%.

«Είναι ξεκάθαρο ότι στη (διαπροσωπική) της επαφή με τους ψηφοφόρους, η κυρία Μέι δεν τα πάει καλά και χάνει έδαφος ιδίως μεταξύ των μεσήλικων ψηφοφόρων και των γυναικών» εξήγησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Μπεν Πέιτζ, διευθύνων σύμβουλος της Ipsos MORI.

Επισήμανε δε ότι οι Εργατικοί δείχνουν να προσελκύουν νεότερης ηλικίας ψηφοφόρους, που δεν είχαν ψηφίσει προηγουμένως.

Την ίδια ώρα, ένα αξιόπιστο μοντέλο που έφτιαξε ο Μάικλ Άσκροφτ, ο οποίος διετέλεσε ταμίας του Συντηρητικού Κόμματος, έδειξε ότι ναι μεν η πλειοψηφία που ενδεχομένως συγκεντρώσει η Βρετανίδα πρωθυπουργός κατέγραψε πτώση σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν, ωστόσο εκτιμάται ότι θα καταφέρει να εξασφαλίσει πλειοψηφία 60 εδρών.