Τα διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

 

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Γερμανικές και γαλλικές εφημερίδες, αλλά και το πρακτορείο Reuters αναφέρονται στην πολιτική πορεία του και το έργο του γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ” σταθεροποίησε την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ”.

Στο τηλεγράφημά του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μία πολιτική καριέρα που διήρκεσε πάνω από μισό αιώνα. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδος από το 1990 έως το 1993. Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1918 στην Κρήτη, ο Μητσοτάκης εξελέγη για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο σε ηλικία 28 ετών ως μέλος ενός φιλελεύθερου κόμματος. Με πτυχίο Νομικής και Οικονομικών, κατείχε αρκετές υπουργικές θέσεις πριν γίνει ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας το 1984.
Πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο Μητσοτάκης αποχώρησε από το κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 2004, αλλά παρέμεινε επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο γιος του, Κυριάκος, είναι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης».

 

reuters-konstantinos-mitsotakis

 

Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος, γράφει η γερμανική εφημερίδα “Die Zeit” επισημαίνοντας ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του στην πρωθυπουργία, σταθεροποίησε την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ. Ο γιος του Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σήμερα επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης. Η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και δήμαρχος Αθηνών», προσθέτει.

 

zeit-konstantinos-mitsotakis

 

 

 

Σχετικό δημοσίευμα έχει και η αυστριακή εφημερίδα “Der Standard” : «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ασχολήθηκε με την πολιτική τουλάχιστον επί μισό αιώνα».

 

Η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” γράφει: «O πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ήταν σχεδόν επί 60 χρόνια ενεργός στην πολιτική. Το 2004 αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή. Τότε ήταν το μακροβιότερο μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου».

 

Στην είδηση του θανάτου του αναφέρεται και η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”, όπου κάνει αναφορά στο ότι είχε αποσυρθεί από την πολιτική το 2004 και επίσης: «Διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1990 έως το 1993».

 

figaro-konstantinos-mitsotakis