Τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο - 26 Χριστιανοί Κόπτες νεκροί (photos)

Eνάμιση μήνα μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σε Xριστιανικές εκκλησίες στην Αίγυπτο, ένα νέο δολοφονικό χτύπημα συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, με θύματα Χριστιανούς Κόπτες

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά λεωφορείου που μετέφερε ομάδα Κοπτών σε μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ στην περιοχή Μίνια σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 άτομα. Ο κυβερνήτης της Μίνια μίλησε για 26 νεκρούς και 25 τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν σε αραβικό δίκτυο είπαν, ότι την επίθεση έκαναν 8 μασκοφόροι, που φορούσαν στολές και επέβαιναν σε δύο οχήματα.

Η Μίνια είναι μια περιοχή, που βρίσκεται νότια του Καΐρου και στην οποία ζουν αρκετοί Χριστιανοί Κόπτες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανάληψη ευθύνης για την αιματηρή επίθεση.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι το βράδυ της 24ης Μαΐου, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, είχε εκδώσει προειδοποίηση για «επικείμενη αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο».

attack2_1

attack_1

attack3_0

ixisdidf

_96221313_egyptminyabenisuef9760517

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην οποία αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο, εναντίον Χριστιανών Κοπτών. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο λαό της Αιγύπτου και την Κυβέρνησή του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Χριστιανοί Κόπτες ήταν τα θύματα και της πολύνεκρης επίθεσης στις 9 Απριλίου, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων σε δύο εκκλησίες, στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια. Τότε είχαν χάσει χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 45 άνθρωποι από τις επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη. Δείτε το βίντεο από εκείνη την ημέρα: