Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Μάντσεστερ - Τουλάχιστον 22 νεκροί (βίντεο)

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην οργάνωση, το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Μάντσεστερ Αρένα.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο στάδιο Manchester Arena» αναφέρεται συγκεκριμένα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επίθεση υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγύριζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιτυχία τους.

Κάποια μηνύματα μάλιστα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.

Ασύλληπτη η τραγωδία που αιματοκύλησε το Μάντσεστερ. Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά σε συναυλιακό χώρο γεμάτο νέα παιδιά.

Η βόμβα περιείχε καρφιά, βίδες και μπουλόνια για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Το τρομοκρατικό χτύπημα έγινε χθες το βράδυ, στις 22:33 ώρα Βρετανίας, λίγο μετά τη λήξη της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena.

 

1495518130990617

 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο φουαγιέ του Manchester Arena – δηλαδή στο σημείο όπου γίνεται ο έλεγχος σε όσους μπαίνουν στο στάδιο! Η συναυλία έληγε, η τραγουδίστρια αποχαιρετούσε το πλήθος με το τελευταίο τραγούδι της και πολλοί οι θεατές είχαν αρχίσει ήδη να αποχωρούν.

Μία συναυλία που παρακολουθούσαν κυρίως νέα παιδιά, αφού η Αριάνα Γκράντε είναι δημοφιλής κυρίως στους εφήβους.

Και τότε ακούστηκε η έκρηξη κι επικράτησε πανικός, φόβος, αίματα, θάνατος.

 

manchester1_642_355

Η Abby Mullen που είδε την έκρηξη να σημειώνεται λίγα μέτρα μακριά της περιγράφει: «Ανθρώπινο δέρμα και κόπρανα πετάχτηκαν παντού, ακόμα και στα μαλλιά μου και την τσάντα μου. Ακόμα βρίσκω ένας Θεός ξέρει τί στα μαλλιά μου. Αυτός ο ήχος, το αίμα και όσοι έτρεχαν να σωθούν με μέλη τους και κομμάτια από δέρμα να λείπουν, δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό μου ούτε από το μυαλό εκείνων που το έζησαν επίσης».

Ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς και τουλάχιστον 59 τραυματίες αλλά δυστυχώς υπάρχουν φόβοι πως οι αριθμοί θα αυξηθούν. Η βρετανική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή μίλησε για τρομοκρατική επίθεση και η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου ουσιαστικά αναβάλλεται.

Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η επίθεση έγινε με καμικάζι αυτοκτονίας που έφτασε στο στάδιο μέσω του μετρό (σταθμός Βικτώρια).

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης: