Ξένος Τύπος για Ελληνική Οικονομία - ΕΛΣΤΑΤ: «Ολισθαίνει στην ύφεση»

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή με το ΑΕΠ να καταγράφει μείωση 0,5% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2016, δεν έμειναν ασχολίαστα από αρκετά ξένα Μέσα.

Το περιοδικό Spiegel, με άρθρο στην online εκδοχή του, και με τίτλο «Η οικονομία της Ελλάδας ολισθαίνει στην ύφεση» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόλις πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα πέτυχε συμφωνία με τους δανειστές για το νέο πακέτο στήριξης. Τώρα ανακοινώνεται ότι η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε τα τελευταία δύο τρίμηνα» επισημαίνει το περιοδικό χαρακτηρίζοντας αυτή την εξέλιξη «πισωγύρισμα για την ελληνική κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από την κρίση», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ελβετική εφημερίδα Handelszeitung, όπου ωστόσο στο κείμενό της συνδέει τα νέα στοιχεία με ένα αισιόδοξο σενάριο, για διαφαινόμενη ανάπτυξη της οικονομίας το επικείμενο καλοκαίρι, χάρη του Τουρισμού. «Η Ελλάδα ελπίζει τώρα σε μια δυνατή τουριστική σεζόν. Ειδικοί εκτιμούν ότι η οικονομία θα επιστρέψει κατά το τρέχον εαρινό τρίμηνο σε τροχιά ανάπτυξης. Πολλοί τουρίστες αποφεύγουν τους μέχρι πρότινος δημοφιλείς προορισμούς, όπως ήταν η Τουρκία και η Αίγυπτος, φοβούμενοι επιθέσεις και την πολιτικά αβέβαιη κατάσταση, γεγονός από το οποίο επωφελείται η Ελλάδα». Και συμπληρώνεται: «υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα για την Ελλάδα