Γαλλία: Μακρόν - Ζιπέ διαψεύδουν τα περί κυβερνητικής συνεργασίας

O συντηρητικός Αλέν Ζιπέ και το περιβάλλον του εκλεγμένου προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέψευσαν σήμερα τις πληροφορίες ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Προφανώς δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ζιπέ/Μακρόν!!!!» επισήμανε ο Ζιπέ σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter. «Έχω παραισθήσεις!» έγραψε ο ίδιος αργότερα σε ένα άλλο tweet.

Το ραδιοφωνικό δίκτυο RTL είχε νωρίτερα μεταδώσει ότι επιτεύχθηκε συμφωνία και ότι ο συντηρητικός Εντουάρ Φιλίπ, βουλευτής και δήμαρχος της Χάβρης που πρόσκειται στον Αλέν Ζιπέ, θα αναλάμβανε καθήκοντα πρωθυπουργού. «Πλήρης διάψευση» ανέφερε επίσης μια πηγή από το περιβάλλον του Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με το RTL «υπήρξαν επαφές σήμερα το απόγευμα μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Αλέν Ζιπέ συνομίλησαν στο τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνδιάλεξης κατέληξαν σε συμφωνία. Με τον Αλέν Ζιπέ συμφώνησαν στο όνομα του Εντουάρ Φιλίπ, του δημάρχου της Χάβρης, προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα πρωθυπουργού από τη Δευτέρα».