Υπόθεση απαγωγής της 4χρονης στην Κύπρο: Ξεκαθαρίζει η εμπλοκή της Ολλανδής

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει κατά πόσον η Αστυνομία θα ζητήσει ή όχι την ανανέωση της κράτησης της 49χρονης Ολλανδής που θεωρείται ύποπτη στην υπόθεση της αρπαγής 4χρονης πριν από 13 ημέρες στη Λευκωσία.

Χθες μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας ανέκριναν την αλλοδαπή γυναίκα για την ανάμιξή της στην υπόθεση και από την αξιολόγηση όσων ανέφερε, θα αποφασιζόταν αν θα οδηγηθεί εκ νέου στο δικαστήριο για να ζητηθεί η ανανέωση της κράτησής της.

Η Αστυνομία, εκτός από μαρτυρίες, έχει στα χέρια της και επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν την εμπλοκή γυναίκας στην απαγωγή, καθώς φαίνεται να κατεβαίνει από ταξί, κρατώντας στην αγκαλιά της τη Μαρί Ελένη και να εισέρχεται σε άλλο όχημα στο δρόμο που οδηγεί στην κτηνοτροφική περιοχή Τσερίου.

Ωστόσο δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν η γυναίκα αυτή είναι η Ολλανδή, αφού δεν έχει γίνει σύγκριση του γενετικού υλικού με αυτό που βρέθηκε στο τσιμπιδάκι του παιδιού, στα ρούχα του και σε μια τρίχα.

Η υπόθεση της απαγωγής της μικρής Μαρία Ελένης έχει συγκλονίσει την κυπριακή κοινωνία και ακόμα και απλοί πολίτες συνεισφέρουν στον αγώνα για την εύρεσή της.

Η Αστυνομία θεωρεί ότι γνωρίζει επακριβώς τι συνέβη πριν και κατά την απαγωγή της ανήλικης στις 27 Απριλίου μέχρι του σημείου που το όχημα εξαφανίζεται στην κτηνοτροφική περιοχή Τσερίου.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, που εργάζονται νυχθημερόν για την εξιχνίαση της υπόθεσης, έχουν στη διάθεσή τους κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης τα οποία μάλιστα έχουν συνδέσει μεταξύ τους, που δείχνουν τις κινήσεις τόσο ενός Hyundai suv χρώματος μαύρου όσο και του οχήματος ταξιτζή 44 χρονών από τη Λεμεσό που μετέφερε την ανήλικη και τον πατέρα της στην κτηνοτροφική περιοχή.