Λεπέν: Παραδέχθηκε την ήττα της και δηλώνει έτοιμη για τις κοινοβουλευτικές εκλογές

Την ήττα της παραδέχτηκε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Marine Le Pen. Μιλώντας σε συγκεντρωμένο πλήθος από τα γραφεία της, η Le Pen δήλωσε πως τηλεφώνησε στον Emmanuel Macron για να τον συγχαρεί.

“Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την προεκλογική εκστρατεία που είχαμε, με τον συγχαρώ με το αποτέλεσμα, και να του ευχηθώ καλή τύχη μπροστά στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, για το καλό της χώρας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε ακόμη τους ψηφοφόρους της, “τους 11 εκατ. ψηφοφόρους που με ψήφισαν”, ενώ τόνισε πως το κόμμα της είναι τώρα το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία.

Δήλωσε δε με νόημα πως τα παραδοσιακά κόμματα απέτυχαν να εκπροσωπήσουν τη Γαλλία, καθώς και ότι θα ηγηθεί του Εθνικού Μετώπου στην προεκλογική εκστρατεία για τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Επίσης, κάλεσε όλους τους πατριώτες να ενωθούν μαζί της στις επόμενες εκλογές, όπου τόνισε πως πρόκειται “για μια μάχη μεταξύ των πατριωτών και των υποστηρικτών της παγκοσμιοποίησης”.

Η μάχη αυτή είναι στις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 11 και 18 Ιουνίου, και δηλώνει πως είναι “έτοιμη” για αυτή τη μάχη.