Απαγορεύεται δια νόμου το σουβλάκι και το κεμπάμπ στη Βενετία

Οι τοπικές αρχές της Βενετίας απαγόρευσαν δια νόμου το άνοιγμα νέων καταστημάτων που θα πωλούν σουβλάκια, κεμπάμπ και γενικότερα έτοιμο φαγητό, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει η πόλη τον γραφικό της χαρακτήρα.

Ο νόμος πέρασε την Πέμπτη και περιορίζει ακόμα και τα καταστήματα που πωλούν πίτσες με το κομμάτι, ενώ γλιτώνουν όσοι πωλούν χειροποίητα παγωτά.

Στόχος είναι να περιοριστεί η κατανάλωση γρήγορου φαγητού στους δρόμους, ώστε, όχι μόνο να κρατηθούν καθαροί οι υπαίθριοι χώροι, αλλά και να προστατευτούν τα παραδοσιακά προϊόντα.

«Θέλουμε να βάλουμε φρένο στις δραστηριότητες εκείνες που δεν είναι σύμφωνες με την διατήρηση και ανάπτυξη της πολιτιστικής παράδοσης της Βενετίας», δήλωσε η επικεφαλής της τουριστικής υπηρεσίας της ιταλικής πόλης, Πάολα Μαρ.

Η Βενετία δεν είναι η πρώτη ιταλική πόλη που προβαίνει σε τέτοιου είδους μέτρα, με την Βερόνα να έχει ήδη απαγορεύσει τα κεμπαμπτζίδικα και την Φλωρεντία να προσπαθεί να επιβάλει στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου να σερβίρουν κατά 70% τοπικά προϊόντα και συνταγές.