Δικάζονται έξι δημοσιογράφοι για τις γυμνές φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον

Έξι άνθρωποι πρόκειται να καθίσουν σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δημοσίευση των φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζεται η Δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον να κάνει ηλιοθεραπεία κατά τις διακοπές της στη Γαλλία, χωρίς να φοράει το πάνω μέρος του μαγιό της.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο γαλλικό περιοδικό «Closer» και την εφημερίδα «La Provence», τον Σεπτέμβριο του 2012 και προκάλεσαν σκάνδαλο στη Βρετανία, με αποτέλεσμα το βασιλικό ζεύγος να προβεί σε δικαστικές ενέργειες στη Γαλλία.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ έκαναν τις διακοπές του σε ένα σατό, στα νότια της χώρας, που ανήκει στον γιο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, αδελφής της βασίλισσας.

Κατηγορούμενοι είναι στελέχη του περιοδικού και της εφημερίδας καθώς και δύο παπαράτσι, οι οποίοι θεωρείται πως τράβηξαν τις φωτογραφίες από μακρινή απόσταση.

Το βασιλικό ζεύγος δεν αναμένεται να παραστεί στο δικαστήριο, που βρίσκεται σε προάστιο του Παρισιού.

Και οι δύο κατηγορούμενοι παπαράτσι αρνούνται ότι τράβηξαν τις φωτογραφίες, αν και παρουσιάστηκαν αποδείξεις ότι εισέπραξαν σημαντικές αμοιβές αμέσως μετά τη δημοσίευσή τους.

Παρά το γεγονός ότι οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν την περαιτέρω δημοσίευση των επίμαχων φωτογραφιών, προτού ξεκινήσει την έρευνα για το πώς τραβήχτηκαν, οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν και σε άλλα ευρωπαϊκά μέσα, στην Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία.

Οι επίμαχες φωτογραφίες:

closer

 

kare-kate

 

kate55555555555555555555555550

 

kare-kate2