Σοκ από την αποκάλυψη ότι η Ιβάνκα έπεισε τον Τραμπ για την επίθεση στη Συρία

Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί η επίσημη επιβεβαίωση της αποκάλυψης πως η Ιβάνκα Τραμπ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση στη Συρία.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να πλήξουν με πυραύλους αεροπορική βάση της Συρίας, ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά, που έγινε στην επαρχία Ιντλίμπ την προηγούμενη εβδομάδα με δεκάδες αμάχους νεκρούς και για την οποία η Δύση κατηγορεί το καθεστώς Ασαντ.

Τα προηγούμενα 24ωρα, διεθνή ΜΜΕ είχαν γράψει ότι η κόρη του Ντόναλντ Τραμπ τον ώθησε σε αυτή την ενέργεια, που έχει εξαιρετική βαρύτητα και σημασία. Ομως, ο ίδιος ο αδελφός της το επιβεβαίωσε. «Η Ιβάνκα είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει επιρροή. Είμαι σίγουρος ότι είπε ”Ακούστε, αυτά είναι απαίσια”. Ο πατέρας μου ενεργεί σε στιγμές σαν κι αυτή», είπε ο Ερικ Τραμπ σε συνέντευξη στην Daily Telegraph που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Αλλά και ο Σον Σπάισερ ουσιαστικά το επιβεβαίωσε. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε σε δημοσιογράφους πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ιβάνκα Τραμπ και άλλοι» είπαν την άποψή τους για την απάντηση που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην επίθεση με χημικά στη Συρία.

Οι υπόλοιποι ηγέτες της Δύσης επικρότησαν την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση, καθώς η χρήση χημικών όπλων σε βάρος αμάχων είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή. Ομως, η Ιβάνκα Τραμπ δέχεται τα σφοδρά πυρά χρηστών του Twitter, οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους για το γεγονός ότι μία σχεδιάστρια μόδας, όπως αναφέρουν, επηρεάζει τόσο σημαντικές αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου, για την στρατιωτική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα.

«Τέλεια. Μία μέτρια σχεδιάστρια τσάντας καθοδηγεί τώρα την αμερικανική στρατιωτική στρατηγική», έγραψε κάποιος στο Twitter.

«Είναι βετεράνος στον πόλεμο της κλοπής ξένων ιδεών για τσάντες και παπούτσια και έχει πολλές γνώσεις στρατηγικής να προσφέρει», ήταν το ειρωνικό σχόλιο άλλου χρήστη του Twitter.

«Επιβεβαιώθηκε. Η απόφαση για την επίθεση στη Συρία επηρεάστηκε από… τον Χένρι Κίσινγκερ με εταιρεία μόδας;», ανέφερε άλλη κυνική ανάρτηση. «Η Ιβάνκα ήταν σχεδιάστρια μόδας και μάνατζερ ξενοδοχείου μέχρι πριν από 2,5 μήνες. Τι ακριβώς ξέρει για τη Συρία;», αναρωτιόνταν άλλος.

«Η Ιβάνκα ήδη σχεδιάζει να χτίσει ζαχαροπλαστείο στη Συρία εκεί όπου ήταν η αεροπορική βάση» σχολίασε κάποιος, ενώ ένας χρήστης του Twitter παρομοίασε την Ιβάνκα Τραμπ με ένα κακομαθημένο κορίτσι που λέει «Δεν με νοιάζει πώς, το θέλω τώρα».

«Λυπημένη και εξοργισμένη με τις εικόνες από τη Συρία έπειτα από την αποτρόπαια επίθεση με χημικά», είχε γράψει η Ιβάνκα Τραμπ στο Twitter μία ημέρα μετά το μακελειό.

Και όπως παρατήρησε κάποιος, «Αν είναι αλήθεια, η Χίλαρι είχε δίκιο. Ο Τραμπ μπορεί πράγματι να ξεκινήσει πόλεμος βασιζόμενος σε ένα tweet», κάνοντας αναφορά σε κάτι που είχε πει αρκετές φορές προεκλογικά η Κλίντον.

Η δεύτερη σημαντική αποκάλυψη του Ερικ Τραμπ

Πέρα όμως από τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ιβάνκα Τραμπ στην απόφαση του προέδρου για την πυραυλική επίθεση, το CNN σημειώνει ότι ο Ερικ Τραμπ αποκάλυψε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό.

«Η Ιβάνκα είναι στο πλευρό του στην Ουάσινγκτον. Δεν εμπλέκεται σε όλα. Νομίζω ότι έρχεται και φεύγει με ζητήματα για τα οποία ενδιαφέρεται βαθύτατα, αλλά όταν φτάνεις σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο εξουσίας πολλές φορές, κάτι που βλέπεις και στις επιχειρήσεις, πολλές φορές οι άνθρωποι λένε ”ναι” απλά επειδή είσαι το αφεντικό…

Νομίζω ότι σου δίνει έναν ακροατή που είναι λίγο πιο αντισυμβατικός από τους 37 ανθρώπους που μπορεί να τύχει να είναι γύρω από το τραπέζι εκείνη τη στιγμή που απλά θέλουν να καθησυχάσουν», είπε ο Ερικ Τραμπ στην ίδια συνέντευξη.

«Αυτό που μάθαμε από τον Ερικ Τραμπ είναι ότι: 1) Η Ιβάνκα είναι το άτομο στον Λευκό Οίκο που μπορεί να πει ”όχι” στον πατέρα της και 2) η τοποθέτησή της στη θέση του επίσημου συμβούλου μπορεί έγινε εξαιτίας της ανησυχίας της οικογένειας ότι ο Τραμπ δεν έπαιρνε τις σωστές συμβουλές από τους ”37 ανθρώπους γύρω από το τραπέζι”», σχολίασε το CNN.