Η κλιματική αλλαγή "απειλεί" την βίλα του Τραμπ

“Η φύση εκδικείται” συνηθίζουμε να λέμε, και αυτή τη φορά φαίνεται πως ετοιμάζεται να εκδικηθεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει «απάτη» που επινόησαν οι Κινέζοι για να αποδυναμώσουν την αμερικανική οικονομία την κλιματική αλλαγή, τώρα όμως δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειές της.

Εμπειρογνώμονες που καταθέτουν σε επιτροπή της Γερουσίας για την κλιματική αλλαγή υποστηρίζουν ότι μέχρι τα τέλη του αιώνα τα νερά μπορεί να ανέβουν τόσο πολύ που να προκαλέσουν σημαντικές καταστροφές στο Μαρ-α-Λάγκο, το πολυτελές θέρετρο του Προέδρου στη Φλόριντα.

«Μολονότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που εμμένουν στην άρνησή τους, η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή κι η νότια Φλόριντα παρέχει τις αποδείξεις. Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει έντονα τις επόμενες δεκαετίες», τόνισε ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής Μπιλ Νέλσον, μέλος της επιτροπής Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών της Γερουσίας.

Την έκθεση των εμπειρογνωμόνων ενισχύει πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Nature, η οποία προβλέπει ότι η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει και μέχρι 1,20 μ μέχρι το 2100 μ.Χ. λόγω της τήξης των πάγων στην Ανταρκτική με αποτέλεσμα μέχρι και δύο εκατομμύρια κατοικίες κάτω απ’ το νερό, μεταξύ των οποίων το γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Doral της Φλόριντα και αρκετά απ’ τα ακίνητά του στη Sunny Isles Beach.