Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν απείλησε με πόλεμο τις ΗΠΑ επειδή τον είπαν χοντρό!

Κάθε πόλεμος στην Παγκόσμια Ιστορία είχε μια ή πολλές αιτίες για να αρχίσει, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που μια χώρα απειλεί με πόλεμο μια άλλη επειδή αποκάλεσε τον ηγέτη της… χοντρό!

Αυτή η χώρα δεν είναι άλλη από τη Βόρεια Κορέα και ο ηγέτης δεν είναι άλλος από τον Κιμ Γιόνγκ Ουν, ο οποίος δε σηκώνει καμία κουβέντα για τα κιλά του.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αμερικανός γερουσιαστής, Τζον ΜακΚέιν, είχε το θράσος να τον αποκαλέσει “τρελό χοντρό παιδί” κατά τη διάρκεια συνέντευξης στις 22 Μαρτίου.

«Η Κίνα είναι η μόνη που μπορεί να ελέγξει τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αυτό το τρελό, χοντρό παιδί που διοικεί τη Βόρειο Κορέα. Αυτοί μπορούν να σταματήσουν την οικονομία της  Β. Κορέας μέσα σε μία εβδομάδα», είχε πει χαρακτηριστικά στο MSNBC.

Βέβαια, αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα για τη Βόρεια Κορέα, καθώς έχουν προηγηθεί και οι προσπάθειες του γερουσιαστή, Τεντ Κρουζ, ώστε η χώρα να αναγνωριστεί ως χώρα τρομοκρατίας. Από την πλευρά της η Β. Κορέα χαρακτήρισε τους δύο πολιτικούς ως «κουτάβι, που δεν γνωρίζει τον φόβο της τίγρης».

«Όταν τύποι όπως ο Τζον ΜακΚέιν και ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ κάνουν μία προκλητική δήλωση αυτή ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας, η χώρα θα απαντήσει» αναφέρει το διάβημα του κορεάτικου πρακτορείου ειδήσεων.

«Θα αντιμετωπίσουν την πικρή εμπειρία των καταστροφικών συνεπειών, που συνεπάγεται η απερίσκεπτη γλώσσα τους και, στη συνέχεια, θα είναι πολύ αργά για κάθε μετάνοια» προσθέτει το πρακτορείο.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο 33χρονος Κιμ Γιόνγκ Ουν μπορεί να είναι δικτάτορας ενός  λαού που υποφέρει από την πείνα, ωστόσο ο ίδιος τρώει καλά, καθώς υπολογίζεται ότι ζυγίζει περίπου 125 κιλά.

Από την πλευρά του ο ΜακΚέιν, έδωσε μια απάντηση μέσω twitter που ήταν “όλα τα λεφτά”: «Μα πώς θέλουν να τον αποκαλέσω τρελό, κοκκαλιάρικο παιδί;».