Η Ιβάνκα Τραμπ επιβεβαιώνει την ανιδιοτελή εργασία της στο πλάι του πατέρας της

Είναι επίσημο, η Ιβάνκα Τραμπ θα εργάζεται αμισθί ως σύμβουλος του πατέρα της. Η κόρη του Αμερικανού προέδρου χθες επιβεβαίωσε ότι θα εργαστεί στο Λευκό Οίκο αμισθί ως σύμβουλος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα όσων αντιδρούν για τη θέση της στο Λευκό Οίκο, επικαλούμενοι δεοντολογικούς και ηθικούς λόγους.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχω ακούσει τις ανησυχίες που έχουν μερικοί με τον συμβουλευτικό μου ρόλο στον πρόεδρο σε προσωπική βάση, ενώ συμμορφώνομαι εθελοντικά με όλους τους δεοντολογικούς κανονισμούς, και, αντίθετα, θα υπηρετήσω ως άμισθος υπάλληλος στον Λευκό Οίκο, υπαγόμενη στους ίδιους κανονισμούς όπως και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι».

Η συγκεκριμένη δήλωση ήρθε μετά ερωτηματικά για πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, που εκφράστηκαν από πολλές πλευρές, όταν στις 20 Μαρτίου ανακοινώθηκε ότι η Ιβάνκα Τραμπ θα είναι άτυπη σύμβουλος του Προέδρου.

Το γραφείο της, όπως έγινε γνωστό, θα βρίσκεται στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Φαίνεται ότι η συμβουλευτική προς τον Πρόεδρο είναι Ντόναλντ Τραμπ είναι οικογενειακή υπόθεση, καθώς εκτός από την Ιβάνκα, που ασκεί μεγάλη επιρροή στον πατέρα της, θέση άτυπου συμβούλου στον Λευκό Οίκο έχει και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ.