Τρις ισόβια για τον Κάρλος το Τσακάλι για υπόθεση του 1974 (φωτό - video)

Ο τρομοκράτης και ο πιο διαβόητος φυγάς της δεκαετίας του ’70 καταδικάστηκε σε τρεις φορές ισόβια -αντί για δύο φορές που ήταν-, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε την Τρίτη το γαλλικό δικαστήριο.

Ο λόγος που άλλαξε η ποινή του, είναι ότι πέντε δικαστές έκριναν ότι αυτός ήταν ο μόνος δράστης της φονικής επίθεσης που έγινε πριν από 43 χρόνια στο Παρίσι.

Κατά την νέα δίκη που άρχισε πριν από δύο εβδομάδες, ο Εισαγγελέας άσκησε έφεση στην προηγούμενη απόφαση, ζητώντας για τον Κάρλος το Τσακάλι να κατηγορηθεί τρεις φορές ισόβια για τη βομβιστική επίθεση στο Drugstore Publicis στο Παρίσι, από την οποία οδηγήθηκαν στον θάνατο δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 34. Το ημερολόγια έγραφε 15 Σεπτεμβρίου 1974.

 

Ο Κάρλος παρουσιάστηκε μετά από 4 δεκαετίες ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου αντιμετωπίζοντας την κατηγορία “των ανθρωποκτονιών σε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση».

Όσο για τα λόγια του προς τους δικαστές, ο Ilich Ramirez Sanchez (σ.σ. το πραγματικό όνομα του Κάρλος), ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός που επιτέθηκε με τη χειροβομβίδα, χωρίς ωστόσο να πείσει το δικαστήριο.

Ο πιο διαβόητος φυγάς τη δεκαετία του ‘70 και αρχές του ‘80 παραμένει στις γαλλικές φυλακές από τη σύλληψή του στο Χαρτούμ το 1994 και εκτίει ήδη ποινή δις ισόβια για τις δολοφονίες των δύο αστυνομικών το Παρίσι το 1975 καθώς και ενός πρώην συνεργάτη του, που τον πρόδωσε.