"Ζήτω η Ελλάς" φώναζε ο Τζάστιν Τριντό στην παρέλαση για την εθνική μας επέτειο (Video)

Την χώρα μας τίμησε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, φωνάζοντας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ “χρόνια πολλά”.

Ο Καναδός πρωθυπουργός άνοιξε την παρέλαση, όπως συνηθίζεται στην χώρα του, ως μέγας τελετάρχης και χαιρετούσε τους χιλιάδες ομογενείς που είχαν κατακλύσει την οδό Ζαν Ταλόν, στο κέντρο του Park Extension.

Η παρέλαση που άρχισε στη 13:14 της Κυριακής, κράτησε σχεδόν δύο ώρες και συμμετείχαν σε αυτήν μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

Ο κ.Τριντό μάλιστα δήλωσε: «Μεγάλη μέρα για τους Έλληνες. Χρόνια πολλά, ζήτω η Ελλάς», στους εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ που στάθηκαν δίπλα του πριν από την έναρξη της παρέλασης.

Ιδιαιτέρως συγκινητική η διαδρομή του Τζαστίν Τριντό ως την εξέδρα των επισήμων, όπου επί δέκα λεπτά χαιρετούσε τον κόσμο φωνάζοντας στα ελληνικά: «ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Καναδάς, χρόνια πολλά».

Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων ο τοπικός Μητροπολίτης της Ελληνορθόδοξης κοινότητας του Καναδά, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ.

Οι φωτογραφίες από την παρέλαση:

300-760x570 400-760x570500-760x570